Mooi voor iedereen!
Abonneren

Af en toe nieuws over speeltuinactiviteiten ontvangen? Abonneer je!

Speeltuincommissie Amsteldorp

Fizeaustraat 37
1097 SC Amsterdam
Van de buurt, voor de buurt en door de buurt!
Uitbreiding gezocht!

Voor het voortzetten van de activiteiten en het openhouden van de speeltuin zoeken we mensen die willen meehelpen met het af en toe organiseren van een buurtfeest en mensen die een week per jaar de speeltuin open en dicht willen doen. Meedoen en blij worden? Klik hier!

Mooi voor iedereen!

Speeltuin Amsteldorp is een door de buurt beheerde natuurspeeltuin in Amsterdam-Oost. De speeltuin is één van de mooiste plekken van de buurt, groen, met bomen, rustig, omheind. Bewoners houden nu in overleg met de gemeente de speeltuin open en organiseren activiteiten. De tot 's avonds vrij toegankelijke speeltuin heeft een openbaar toilet en een waterkraantje. Het is een goede plek voor kinderfeestjes, klik hier als je wil boeken.

Kom langs en geniet van de zon! Of doe mee aan een van onze befaamde buurtfeestjes of gratis workshops. En kom helpen: om de speeltuin open te houden en leuke activiteiten te kunnen voortzetten zoeken we als buurtspeeltuincommissie vrijwilligers, elke dag weer. Klik hier voor ons contactformulier!

Het weer
Zomer!

Zomer! Een paar foto's. 1) Vanwege de stikhitte sloten we een sproei-inktvis aan. Dikke pret. Gaan we vaker doen deze zomer.

 

 

 

2) met een paar Echte Kerels bouwen we een rocketstove in de speeltuin, een houtoven uit de survivalhandboeken, en steigerhouten banken. Voor de buurtbuitenkeuken. Bijgaand de echte mannen: Derk, Rutger, Jeppe en Veli.

 

 

3) Marika (rechts) vorderde deze week enorm met de geweven buurtplattegrond, dankzij de hulp van allerlei kinderen. Kom haar helpen!

4) Een woedende grootmoeder trok donderdagochtend de stop uit het zwembad omdat het water zo 'goor' eruitzag, vond ze. "Jullie moeten ook chloor gebruiken". Ze werd nog bozer toen we de stop weer erin deden. Voor ieders begrip: het is een 6000-liter-zwembad. We hebben het deze week op zondag, dinsdagochtend, donderdagavond en zaterdagavond verschoond. Leeg laten lopen, afbreken, schoonspuiten en hervullen kost steeds een halve dag, alles opgeteld. Dat kunnen we met ons groepje vrijwilligers niet élke dag doen. Het water wordt door kinderzandvoetjes snel bruin. Ziet er vies uit, maar kijk hoe weinig het donderdagavond eigenlijk was.

Misschien een kilo zandbakzand, meer niet. Chloor: nee. Niet in een natuurspeeltuin. Maakt alles dood.

5) Soukaina van bijna 14 wil helpen ijsjes verkopen.

Dankjewel Soukaina! Dankjewel iedereen! Vrijwilligers, jong en oud, ze zijn iedere dag nodig! Fijne zomervakantie!

 

Speeltuin op Youtube!

Wie Slynan74 is weten we niet, maar hij of zij maakte in 2009 een filmpje over Speeltuin Frankendael (zoals het speelpark toen nog heette. Omdat iedereen bij de Frankendael- speeltuin denkt aan die in het Frankendael- park, en niet aan onze buurtspeeltuin in Amsteldorp, moesten we de naam veranderen).

Enfin, het is een mooi filmpje, net als wij verstopt maar toch gevonden! (klik rechtsonder op schermpje  voor groter beeld)

Laatste reacties